Reiki

Wat is Reiki   

Reiki                          Reiki 1    

Reiki betekent ‘Universele Levensenergie’ en is de energie die zich overal om ons heen bevindt en die iedereen nodig heeft om te leven. te groeien en te ontwikkelen
Vaak ontstaan er in de loop van het leven energieblokkades in het lichaam die een goede doorstroming belemmeren.
Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en vertraagt het herstel. Bij een reiki-behandeling wordt via de handen deze energie doorgegeven en er wordt een betere doorstroming gestimuleerd. waardoor het lichaam weer in balans komt.
Het mooie is dat de energie precies daar haar werk doet, waarin in het lichaam de energie het meest nodig is.
Bij de één dus op het fysieke vlak, bij de ander psychisch of emotioneel. Bij sommige personen is het voelbaar door lichte tintelingen, warmte, koude, slaperigheid, ontspanning. De ander voelt helemaal niets tijdens de behandeling, maar merkt achteraf verbetering van klachten. Het is een zeer veilige manier van behandelen, omdat er nooit meer gebeurt dan goed voor ons is op dat moment. en het gaat nooit onze eigen kracht te boven. Natuurlijk kunnen er reacties komen van verwerking zoals herinneringen die bovenkomen om losgelaten te worden. Lichamelijke klachten die tijdelijk verergeren om daarna (voorgoed) te verdwijnen, emoties die verwerkt worden door een huilbui. Al deze reacties leiden uiteindelijk tot het weer vrij stromen van onze levensenergie.

                                 Het zelf leren en beoefenen van Reiki.

Door het volgen van cursussen, inloopavonden en persoonlijke begeleiding leert iedereen Reiki beoefenen. Het is een techniek die iedereen ook inderdaad vrij snel en eenvoudig kan leren. Bovendien zijn er mogelijkheden om je eigen leven indien nodig weer op het juiste pad te zetten via gesprekken en eventueel therapieën. Reiki is er voor mensen en dieren deze vinden rust en genezing want ook voor dieren is Reiki heel bijzonder.

                                               Nieuwetijdskinderen en overgevoelige kinderen

Heel veel kinderen zijn in de laatste jaren geboren met een ander bewustzijnsontwikkeling niveau, ze hebben een hogere gevoeligheid dan andere kinderen, ze zijn erg sensitief.
Nieuwetijdskinderen zijn kinderen die bijzonder gevoelig zijn en soms ook de onzichtbare wereld waarnemen, zij zien en horen vaak veel meer dan wij denken. Ze doen zo veel gevoelsindrukken op dat ze deze niet altijd goed kunnen verwerken.
Deze kinderen zijn super gevoelig en intuïtief, ze pakken veel meer prikkels en stemmingen op dan andere kinderen, daardoor raken ze in de war, ze snappen het niet en reageren vervolgens boos en er ontstaat onaangepast gedrag.
Veel nieuwetijdskinderen reageren ook direct met hun gedrag op kosmische, atmosferische en magnetische veldverstoringen. Ze lijken dan chaotisch en onevenwichtig.
Door het gebruik van Bach-bloesemremedies zullen ze hiervoor minder kwetsbaar zijn en kunnen ze in het algemeen ook beter omgaan met het ‘oppikken’ van teveel     signalen en stemmingen.
Dergelijke middelen werken vooral op de psychen en het gevoelsleven, als dat goed is kan het lichaam weer alle energie terug krijgen.
Zo zal geleidelijk aan het leven in deze aardse realiteit minder zwaar lijken en kunnen ze op de eerste plaats, gewoon kind zijn.
Zij hebben daarvoor erkenning en begeleiding nodig, zodat er zomin mogelijk gedrag – aanpassingsproblemen en verdriet ontstaan. Vaak hebben ouders zelf nooit te maken gehad met een dergelijke gevoeligheid en waarnemingsvermogen en zij weten daardoor niet altijd wat hun kind ervaart.
Voor de begeleiding van hun kinderen, kan het verwerven van meer kennis hierover al veel bijdragen.
Als ouders is het ook belangrijk te weten dat deze kinderen extra gevoelig kunnen reageren op synthetische kleding, op veel elektra apparatuur bij het bed en op negatieve aardstralen.
Zet daarom voor de juiste ionenhuishouding in huis zo vaak mogelijk een raam of deur even open en brandt zuivere etherische olie.
Voor rust denk je aan lavendel, sandel- of dennenolie.
Voor concentratie aan citroenolie. en cerato van Bach
Vaak helpt het dragen van een fluorietsteentje ook heel goed

Lijst met kenmerken voor nieuwetijds en overgevoelige kinderen

– Veel huilen als baby
– Soms dromerig, concentratieproblemen.
– Zijn gevoelig zijn voor sferen, stemming en spanning.
– Emotioneel reageren op omgeving en/of
voedingsintolerantie.
– Geen vlees willen eten, koemelk niet verdragen.
– Huidproblemen, astma, eczeem,
– Soms dyslexie.
– Sterk intuïtief, soms paranormale vermogens, stemmen.
– Rechtvaardig, origineel, bijzonder.
– Kunnen soms zeer heftig reageren.
– Soms hoogbegaafd.