Pendelen

Pendelen                              Pendel 1

Leren pendelen is niet zo moeilijk als je denkt.
Je hebt een pendel nodig, bijvoorbeeld van koper of steen, en een zijden koordje van ongeveer 40 cm.
Neem bij voorkeur een klein spits toelopend pendeltje van ongeveer 5 a 25 gram.
Iedereen die er een beetje moeite voor neemt kan leren pendelen.

De pendel moet op gang komen door de onwillekeurige trilling van je hand.
Het is echter wel noodzakelijk om van te voren een afspraak te maken met je pendel,
omdat het heel gemakkelijk is om hem in een bepaalde richting te laten gaan, je moet je neutraal opstellen t.o.v. het antwoord.
Met de pendel kun je op een snelle en simpele manier uitvinden of iets goed of slecht voor jezelf is of voor iemand anders.
Als je wilt weten of iets goed of slecht voor je is, pendel dan b.v. niet een heel pak of de hele pot voedingssupplementen of pillen uit, maar de hoeveelheid die je normaal   neemt, één of twee pillen.
Op deze manier kun je ook de juiste dosering van iets uitpendelen.
Natuurlijk leren mensen met aanleg het gemakkelijker, terwijl mensen met minder aanleg wat meer oefening nodig zullen hebben. Maar met de juiste techniek lukt het iedereen Berg de pendel zorgvuldig op, bij voorkeur in een zijden doekje. Het wordt aangeraden om een pendel voor jezelf te houden, dus niet aan iemand anders in handen te geven.

Tip:

Hang eens de pendel boven iemands kruin. De pendel gaat grote cirkels slaan, je voelt hem trekken tussen je vingers en je voelt duidelijk dat je dit niet zelf doet.

Nadeel:
Je kunt de pendel beïnvloeden.
Pendelen is een momentopname. Iets wat normaliter slecht is voor iemand kan op een bepaald moment toch goed voor die persoon zijn..
De persoon die wil weten of iets goed of slecht voor hem is, legt de linkerhand open op tafel met de palm naar boven en de vingers los van elkaar. Ongeveer 15 cm  daarnaast leg je het voedingsproduct of de steen die je uit wilt pendelen. De pendelaar gaat er tegenover zitten en neemt een pendel aan een zijden draad in zijn rechterhand tussen duim en wijsvinger en zet zijn elleboog op tafel zodat de pendel vrij hangt. Hij hangt de pendel eerst even ongeveer 2 cm boven deze linkerhand en dan boven het   product en vervolgens hangt hij ze tussen beiden in en wacht af wat er gebeurt. Na een tijdje komt de pendel op gang.